ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΤΟΝ 2ο ΑΓΩΝΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ


Με αυξημένες συμμετοχές σε σχέση με πέρσι διεξήχθη φέτος ο 2ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα. Πάνω από 110 δρομείς ξεκίνησαν από την ξακουστή Πλατεία του Κοσμά και διέσχισαν μοναδικής ομορφιάς τοπία για να τερματίσουν και πάλι κάτω από τα αγέρωχα πλατάνια.

Ο κύριος αγώνας έκανε έναν πλήρη κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, σε ένα κατάφυτο τοπίο από πυκνά ελατοδάση, διασχίζοντας έναν από τους μεγαλύτερους καστανεώνες στην Ελλάδα και περνώντας από τρεις πανέμορφους, σχεδόν ερειπωμένους οικισμούς.

Τα τρία δρομικά αγωνίσματα περιελάμβαναν τον Ορεινό Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα, (29 χλμ.), τον Δρόμο του Μαγγουριά (6 χλμ.) και τον Παιδικό Γύρο Κοσμά (1 χλμ.).

Την πρωτιά κατέκτησε ο Θεόδωρος Δημητρακάκης, με 2ο τον Αθανάσιο Κλαδή και 3ο τον Κοσμίτη Αντώνη Νομικό.Στις γυναίκες πρώτη βγήκε η Χρυσάνθη Τράντζα και ακολούθησαν η Άννα Τσιολάκου και η Ευαγγελία Καρυώτη. Η Αλεξάνδρα Αγλαμίση ήταν η πρώτη Κοσμίτισα που τερμάτισε.

Στον Δρόμο του Μαγγουριά πρώτος βγήκε ο Γεώργιος Λάτσης, 2ος ο Αρτέμης Σάββας και 3ος ο Ηλίας Ζαροκώστας. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βεσέλα Ρογκάσκα και ακολούθησαν η Μαρία Καλογέρη και η Αντιγόνη Κωνσταντά.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Τοπική Κοινότητα Κοσμά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την ευγενική συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, της μοτοπαρέας Λεωνιδίου και του Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το leonidion.gr.

Το νερό «ΑΥΡΑ» και οι χυμοί «ΑΜΙΤΑ» δρόσισαν τους δρομείς του αγώνα, ενώ ο Σύνδεσμος Κοσμιτών Αθήνας η Lanes Health και πρoσέφεραν είδη ένδυσης σε εθελοντές και αθλητές.

Σημαντικές και οι χορηγίες από τους Ιωάννη Νικία (τυποποίηση ελιών), Ιωάννη και Παναγιώτη Κουτσοθεοδωρή - Μαγγουριά (χωματουργικές εργασίες), τον Παναγιώτη Κουτσοβασίλη (Σούπερ Μάρκετ Βρονταμά), τις επιχειρήσεις του Κοσμά και το Studio Xiotis για την παροχή προωθητικού υλικού.

- ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.


INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia