Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΣΜΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ 2018



Σε χαλαρή ατμόσφαιρα στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Κοσμιτών Αθήνας για το 2018.

Ο «Σύνδεσμος Κοσμιτών Αθήνας» ιδρύθηκε το 1936 από Κοσμίτες που διαμένουν στην Αττική. Από τότε ο σύλλογος έχει αναπτύξει μια πλούσια πατριωτική, κοινωνική, οικονομική, πνευματική και πολιτιστική γενικότερα δραστηριότητα, που στοχεύει πάντοτε στην οικονομική ενίσχυση και βοήθεια και στην συμπαράσταση της κοινότητας Κοσμά, στη συνένωση των Κοσμιτών Αττικής, στην επικοινωνία με τους πολλούς ξενιτεμένους Κοσμίτες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Αργεντινή) και τη σύσφιξη των πατριωτικών δεσμών, καθώς και στην ορθολογική αξιοποίηση του Κοσμά. Ιδιαίτερα ο Σύλλογος Κοσμιτών στην Αθήνα διακρίθηκε στη συνένωση και σύνδεση όλων των Κοσμιτών στην περιοχή της Αττικής και στη συνεχή επικοινωνία τους με τη μικρή πατρίδα τους, τον Κοσμά.

Τα μέλη του Συλλόγου τίμησαν μαζικά με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης και από την κοινότητα ο Δημήτριος Εμμανουήλ Τζοβάνης.

Ο Πρόεδρος Μιχάλης Κουτσοθεοδωρής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προ 74 ετών ολοκαύτωμα του Κοσμά, το οποίο είχε συμβεί στις 29 Ιανουαρίου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, καταστρέφοντας σχεδόν όλο το χωριό, το οποίο αργοτερα ξαναχτίστηκε από τη αρχή.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:













INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia