Ο ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ Ο 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!



Στον αέρα η προκήρυξη του 2ου Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα που θα λάβει χώρα όπως και πέρσι στον μαγευτικό Κοσμά και την γύρω περιοχή. Φέτος τα δρομικά αγωνίσματα θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Μαϊου.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Τοπική Κοινότητα Κοσμά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, με την φιλική συμμετοχή της μοτοπαρέας Λεωνιδίου.

Το νερό «ΑΥΡΑ» και οι χυμοί «ΑΜΙΤΑ» θα δροσίσουν τους δρομείς του αγώνα και η LANES HEALTH, καθώς επίσης και ο Σύνδεσμος Κοσμιτών Αθήνας θα προσφέρουν είδη ένδυσης σε εθελοντές και αθλητές.



Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟΠΑΡΕΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ


Προκηρύσσουν
Τον 2ο ΑΓΩΝΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 12 Μαϊου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Τοπική Κοινότητα Κοσμά, Δήμου Νότιας Κυνουρίας, Νομού Αρκαδίας, Κεντρική πλατεία Κοσμά , σε υψόμετρο 1.150μ. (Ώρα: 10.00 π.μ.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

  • 2ος Ορεινός Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα, 29 χλμ. περίπου, ο οποίος αποτελείται κατά το 95% από βατούς αγροτόδρομους – χωματόδρομους και το 5% από άσφαλτο!
  • 2ος Αγώνας Δρόμου 6χλμ. «Ο Δρόμος του Μαγγουριά»*, ο οποίος θα διεξαχθεί όλος σε ασφάλτινο τερέν
  • 2ος Παιδικός Αγώνας 1000μ. «Παιδικός Γύρος Κοσμά»


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

2ος Ορεινός Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα(29 χλμ.)

Γενικές πληροφορίες διαδρομής: Ο 2ος Ορεινός Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα, αποτελεί ουσιαστικά έναν πλήρη κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, που βρίσκεται κάτω από την Κοινότητα του Κοσμά! Το τερέν όπου θα τρέξετε, είναι ιδιαίτερα βατό, δίχως ιδιαίτερες δυσκολίες, και δεν απαιτείται ιδιαίτερη κατάρτιση σε αγώνες trail – βουνού, προκειμένου να τον τρέξετε, ενώ το παπούτσι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τρέξετε στον εν λόγω αγώνα, μπορεί να είναι κάλλιστα το ίδιο, με κάποιο που θα χρησιμοποιούσατε και σε ασφάλτινο αγώνα. 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει ακριβώς στις 10.00 το πρωί της 12ης Μαϊου του 2018, στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του Κοσμά στα 1.150μ. υψόμετρο, και κάτω από τα περίφημα και αγέρωχα πλατάνια!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι ο ίδιος, ΕΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, δεν πρόκειται να το περάσετε παραπάνω από μία φορά!

Η απόσταση που θα διεξάγεται, θα είναι 29 χλμ. περίπου, εκ των οποίων τα 27 σχεδόν διεξάγονται σε ήπιους χωματόδρομους – αγροτόδρομους, και τα 2 χλμ – ένα στην αρχή και ένα στο τέλος, διεξάγονται σε άσφαλτο! Η εκκίνηση θα δοθεί όπως είπαμε στις 10.00 το πρωί ΜΑΖΙ με τον παράλληλο αγώνα των 6χλμ. «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΟΥΡΙΆ», με κατεύθυνση προς τον δρόμο της Λακωνίας! Μετά από ένα περίπου χλμ. και αφού εξέλθουμε της κοινότητας του Κοσμά, οι δρομείς τη μεγάλης και κύριας διαδρομή θα εισέλθουν στον χωματόδρομο, και της μικρής θα κατευθυνθούν ευθεία, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους! Η διαδρομή που θα κάνουν οι δρομείς αποτελεί έναν μεγάλο κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, και κάτω από τον Κοσμά, ενώ θα περάσει από τα ερειπωμένα σχεδόν χωριά των Φυλάτικων, της Βλυσιδιάς και το Κοσμίτικο Πηγάδι

Χιλιομετρικές και υψομετρικές πληροφορίες: 
Όπως σας είπαμε τα χλμ. του αγώνα είναι 29 περίπου εκ των οποίων τα 27 είναι σε ήπιο χωματόδρομο και τα 2 σε άσφαλτο, ενώ δεν υπάρχει πουθενά μονοπάτι! Η συνολική θετική υψομετρική είναι 843μ. και η συνολική αρνητική υψομετρική είναι τα 882μ., ενώ το μέγιστο υψόμετρο που θα φτάσετε είναι τα 1.168μ.! Πρόκειται δηλαδή για μία πολύ ισορροπημένη διαδρομή, χωρίς ιδαίτερες δυσκολίες, και χωρίς να τρομάζει!

Σηματοδότηση διαδρομής:
Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη, με κορδέλες σήμανσης, κόκκινα σπρέι σε πέτρες και δέντρα, ενώ θα υπάρχουν και τα ανάλογα κόκκινα βέλη, όπου κρίνει η διοργάνωση ότι είναι αναγκαίο, ενώ θα υπάρχει και χιλιομετρική σήμανση ανά 5χλμ. Σε σημεία – δρόμους όπου δεν πρέπει να εισέλθετε, θα υπάρχει κορδέλα σήμανσης, όπου θα αποκλείει το εν λόγω πέρασμα!

Σταθμοί ανεφοδιασμού:
Ο αγώνας θα έχει 6 σταθμούς ανεφοδιασμού, οι οποίοι είναι οι εξής:

  • 1ος σταθμός – 3,5χλμ. και υψόμετρο 1.041μ.
  • 2ος σταθμός – 7,35χλμ.(Οικισμός Φυλιάτικα) και υψόμετρο 906μ.
  • 3ος σταθμός – 11,0 χλμ.(Κοινότητα Βλυσιδιά) και υψόμετρο 614μ.
  • 4ος σταθμός – 14,3 χλμ. και υψόμετρο 520μ.
  • 5ος σταθμός – 17,90 χλμ. και υψόμετρο 670μ.
  • 6ος σταθμός – 23,80 χλμ.(Θέση πηγή) και υψόμετρο 850μ.
  • ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στον Κοσμά

Χρονικό όριο αγώνα:
Ως χρονικό όριο του αγώνα, ορίζονται οι 5 ώρες, μέχρι τις 15.00 μ.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους!

Εγγραφές: 
Προκειμένου να γραφτείτε, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το κάτωθι σύνδεσμο:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=c514ea0ffcb6feea3de186ed4ad5406d

Μέχρι και την Πέμπτη 10/5. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες!

Κόστος αγώνα: 
Ο αγώνας δεν έχει αντίτιμο και είναι εντελώς δωρεάν για όλους τους δρομείς που θα τιμήσουν τον αγώνα, μιας και η Κοινωφελής Επιχείρηση έχει μεριμνήσει προκειμένου να κρατήσει τον εν λόγω αγώνα ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ!

Έπαθλα: 
Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι νικητές και οι 3 πρώτες νικήτριες της γενικής κατάταξης! Επίσης θα υπάρχουν και οι εξής ηλικιακές κατηγορίες όπου θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι! Στους άνδρες θα βραβευτούν μέχρι το 35ο έτος, από 36 – 49 ετών και 50 και άνω, ενώ στις γυναίκες μέχρι το 35ο έτος, και από 36 ετών και πάνω, ενώ θα βραβευτεί ο πρώτος Τσάκωνας και η 1η Τσακώνισσα δρομέας που θα κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας

2ος Αγώνας «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΟΥΡΙΑ» (6 χλμ.)

Γενικές πληροφορίες διαδρομής:
Ο εν λόγω αγώνας διεξάγεται παράλληλα με την μεγάλη διαδρομή, ενώ έχει κοινό σημείο εκκίνησης την Κεντρική πλατεία Κοσμά, και θα ξεκινήσει την ίδια ακριβώς ώρα με τον μεγάλο αγώνα(10.00 π.μ.). Ο αγώνας είναι 6χλμ. και διεξάγεται ολόκληρος επί ασφάλτου, και αποτελεί ουσιαστικά έναν πλήρη – μεγάλο κύκλο γύρω από την Κοινότητα Κοσμά! Η εκκίνηση θα δοθεί όπως είπαμε στις 10.00 το πρωί ΜΑΖΙ με τον παράλληλο αγώνα των 6χλμ. «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΟΥΡΙΑ», με κατεύθυνση προς τον δρόμο της Λακωνίας!

Μετά από ένα περίπου χλμ. και αφού εξέλθουμε της κοινότητας του Κοσμά, οι δρομείς τη μεγάλης και κύριας διαδρομή θα εισέλθουν στον χωματόδρομο, και της μικρής θα κατευθυνθούν ευθεία, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους! Θα υπάρχει σήμανση στον δρόμο, ενώ θα υπάρχει και ένας σταθμός ανεφοδιασμού στο 4ο χλμ. περίπου.

Κόστος αγώνα: 
Ο αγώνας δεν έχει αντίτιμο και είναι εντελώς δωρεάν για ολους τους δρομείς που θα τιμήσουν τον αγώνα, μιας και η Κοινωφελής Επιχείρηση έχει μεριμνήσει προκειμένου να κρατήσει τον εν λόγω αγώνα ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ!

Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους!

Έπαθλα: 
Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι νικητές και οι 3 πρώτες νικήτριες της γενικής κατάταξης, ενώ θα βραβευτεί ο πρώτος Κοσμίτης και η 1η Κοσμίτισσα δρομέας που κατάγονται από την κοινότητα του Κοσμά

Εγγραφές: Προκειμένου να γραφτείτε, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το κάτωθι σύνδεσμο:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=c514ea0ffcb6feea3de186ed4ad5406d

Μέχρι και την Πέμπτη 10/5. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες!

2ος Παιδικός αγώνας 1 χλμ.

Ο αγώνας του 1 χλμ. για παιδιά, θα διεξαχθεί ένα τέταρτο πριν τους μεγάλους και κυρίους αγώνες, περίπου στις 9.45 π.μ. Ο αγώνας είναι ένα περίπου χλμ. από την Κεντρική πλατεία του Κοσμά, και μέχρι το σχολείο και πίσω! Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά από 4 χρονών μέχρι και 13 ετών, ενώ όλα θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ενώ δεν θα δωθούν κύπελλα στους πρώτους και ούτε θα κρατηθούν χρόνοι! Εγγραφές για τον παιδικό αγώνα θα γίνουν στην γραμματεία και λίγο πριν την εκκίνηση!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Κόστος αγώνων: Όλοι οι αγώνες όπως σας αναφέραμε τις γενικές πληροφορίες είναι ΔΩΡΕΑΝ, και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Διαμονή στον Κοσμά: H διοργάνωση εξασφάλισε για όσους το επιθυμούν, ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ, στο Δημοτικό Σχολείο του Κοσμά, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ – ΕΙΔΗ ΥΠΝΟΥ! Η διαμονή σας, μπορεί να γίνει από την παραμονή του αγώνα, είτε μέσα στο σχολείο, είτε έξω από αυτό, αν διαθέτετε είδη κάμπινγκ! Όσοι δεν διαθέτουν την ανάλογη υποδομή, προκειμένου να κοιμηθούν στο σχολείο, μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιο από τα αρκετά καταλύμματα του Κοσμά, ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ! Εμείς ως διοργάνωση πάντως, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε την ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Απονομές: Oι απονομές και των 2 αγώνων, θα γίνουν λίγο μετά τις 15.00 και αφού ολοκληρωθεί και ο μεγάλος αγώνας.

Λειτουργία γραμματείας: H γραμματεία του αγώνα, θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επάνω στην κεντρική πλατεία του Κοσμά, από τις 8.00 το πρωί τη μέρα του αγώνα, και μέχρι τις 09.45!

Φύλαξη πραγμάτων: Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος παράπλευρα στην εκκίνηση για την φύλαξη των πραγμάτων σας!

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στους 2 αγώνες με chip που θα επιστραφεί μετά το τέλος του αγώνα!

Ιατρικές εξετάσεις: Όλοι οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στους αγώνες καλούνται να είναι καλά στην υγεία τους, και να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις!
Ιατρική κάλυψη αγώνα: Θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη στον αγώνα, με γιατρούς και διασώστες!

Οχήματα διοργάνωσης: Θα υπάρχουν οχήματα της διοργάνωσης πάνω στην διαδρομή, ενώ θα υπάρχει προπορευόμενη μηχανή της ΜΟΤΟΠΑΡΕΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ μπροστά από τον 1ο δρομέα, και στους 2 αγώνες!

Εγγραφές: Προκειμένου να γραφτείτε, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το κάτωθι σύνδεσμο:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=c514ea0ffcb6feea3de186ed4ad5406d

Μέχρι και την Πέμπτη 10/05. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες!

Πληροφορίες: για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:
Παύλος Γορανίτης: 6936853165/ 6955985506
Μαρία Παπαβασιλείου: 6932402476
Παναγιώτης Σταθούσης: 6977241965
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση: 2757360230

Και διαδικτυακά: http://www.notiakynouria.gov.gr και www.leonidion.gr.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Θα ήταν χαρά μας και τιμή μας να μας έρθετε ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ στον Κοσμά Αρκαδίας, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της χώρας μας, για τον αγώνα, που με τόσο αγάπη και μεράκι ετοιμάζουμε καιρό για εσάς! Ελπίζουμε να σας προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, αντάξιο του πανέμορφου τοπίου του αγώνα! Ευελπιστούμε και είμαστε σίγουροι για αυτό, ότι τόσο το τοπίο, όσο και η τοπική κοινότητα του Κοσμά, με τα περίφημα και τα αγέρωχα πλατάνια επάνω στην κεντρική πλατεία, θα σας προσφέρουν μία αξέχαστη Πρωτομαγιά, που όμοιά της, δεν έχετε ξανακάνει!!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ – ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή
- Πρόεδρος: Παναγιώτης Σταθούσης
- Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Τζοβάνης
- Γενική Διεύθυνση αγώνα: Μαρία Παπαβασιλείου
- Τεχνικός Σύμβουλος: Παύλος Γορανίτης

Οι χορηγοί του αγώνα:
3Ε ΝΕΡΟ ΑΥΡΑ
LANES HEALTH
ΝΙΚΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Τυποποίηση Ελιών)
ΜΑΓΚΟΥΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Χωματουργικές Εργασίες)
ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Παραγωγός μελιού)
ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Σούπερ Μάρκετ Βρονταμά)
ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Καφέ Μπαρ)
ΜΑΣΟΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Ξενοδοχειακή Μονάδα, Καφέ μπαρ)
ΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Κάβα ποτών, Μολάοι Λακωνίας)
ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ξενοδοχειακή Μονάδα)
ΣΤΑΘΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Παραδοσιακά προϊόντα)
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΟΥΔΗ ΜΕΤΑΞΙΑ (Εστιατόριο)
ΤΣΟΛΟΜΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Καφέ μπαρ)

Χορηγός επικοινωνίας: www.leonidion.gr


* Ο Κωσταντής Κουτσοθεοδωρής(Μαγγουριάς) ήταν ο άνθρωπος που είχε το όραμα, και φύτεψε επάνω στην κεντρική πλατεία του Κοσμά το 1883, τα 8 αγέρωχα και επιβλητικά πλατάνια, τα οποία αποτελούν και το σήμα κατατεθέν του χωριού, και το έχουν ανακηρύξει ως ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ελλάδος! Σήμερα 130 χρόνια περίπου μετά, αφιερώνουμε τον αγώνα των 6 χλμ. του Κοσμά στην μνήμη του, και εξού ο εν λόγω αγώνας θα φέρει από δω και πέρα και για όσο θα γίνεται το όνομα «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΟΥΡΙΑ»

INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia