Εντυπωσιάστηκαν από τον Κοσμά!


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά ο 1ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα στον Κοσμά.

Η βασική χωμάτινη (στο μεγαλύτερο μέρος της) διαδρομή των 29 χλμ. εντυπωσίασε τους δρομείς καθώς περνούσε μέσα από καταπράσινα ελατοδάση και το ξακουστό καστανοδάσος του Κοσμά.


Επίσης διεξήχθη μικρότερος αγώνας των 6 χλμ. γύρω από το χωριό, ο λεγόμενος «Δρόμος του Μαγγουριά», του ανθρώπου που φύτεψε τα 8 επιβλητικά πλατάνια στην Πλατεία του χωριού, σήμα κατατεθέν του Κοσμά στις μέρες μας. Ο εγγονός και ο δισέγγονος του Μαγγουριά (Κωσταντής Κουτσοθεοθωρής) τίμησαν τη μνήμη του, τρέχοντας την διαδρομή που φέρει το όνομά του.

Φυσικά δεν έλλειψε και ο Παιδικός Αγώνας του 1 χλμ. με τις χαρούμενες παιδικές φατσούλες να κάνουν τον γύρο του χωριού.


Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία της η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο βάδην Αναστασία Τσουμελέκα, όντας παράλληλα και η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε, δωρίζοντας συμβολικά το μετάλλιό της στην κοινότητα.

Στην απόσταση των 29 χλμ. νικητής αναδείχτηκε ο Τανούς Αμπντάλα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων - Δρομείς Αργολίδας (2:16:56), με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κοζανίτη (2:17:22) και τρίτο τον Γιάννη Γαλιάτσο (2:35:46), ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αθανασία Τσουμελέκα (2.55.43), με δεύτερη την Χρύσα Λαούδη (3:35:52) και τρίτη τη Θεοδώρα Φιφλή (3:58:50).


Στα 6 χλμ, πρώτος στους άντρες τερμάτισε ο Γιάννης Πασχάλης (22:52), δεύτερος ο Κοσμίτης Αργύρης Νίκιας (27:56) και τρίτος ο Γιώργος Λάτσης (28:49), ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Καλογερή (33:55), δεύτερη η Αντιγόνη Κωνσταντά (36:41) και τρίτη η Παναγιώτα Μόλλα (41:19).

Μετά τα αγωνίσματα οι δρομείς δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν τα ξακουστά γλυκά του Κοσμά και να γευτούν τα τοπικά πιάτα στις γύρω ταβέρνες. 


Όλοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την παρθενική διοργάνωση και την ανεπιτήδευτη φιλοξενία των Κοσμιτών, και έδωσαν ραντεβού και για του χρόνου...

Για πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για τα αποτελέσματα στα 29 χλμ. και στα 6 χλμ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia