Πλήθος κόσμου στο πανηγύρι του Κοσμά

Βούλιαξε ο Κοσμάς και φέτος το δεκαπενταύγουστο με χιλιάδες προσκυνητών να επισκέπτονται το μοναστήρι της Έλωνας καθώς και το πανέμορφο ορεινό χωριό της Νότιας Κυνουρίας.


Οι εκδηλώσεις του εορτασμού του δεκαπενταύγουστου κορυφώθηκαν την Κυριακή με ένα μεγάλο γλέντι μέχρι πρωίας. Πολύς ήταν ο κόσμος που έσπευσε στο "Μπαλκόνι της Κυνουρίας", στο παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Κοσμίτες.


Ο γνωστός ρεμπέτης, Δημήτρης Κοντογιάννης χάρισε στο κοινό εξαιρετικές ερμηνείες σε θρυλικά τραγούδια του αείμνηστου Νίκου Παπάζογλου, αλλά και στα αγαπημένα του ρεμπέτικα, και όχι μόνο...


Μαζί του ήταν ο συντοπίτης μας Τάκης Χρόνης, η Μαριάνθη Λιουδάκη, ο Νίκος Ζάρκος στο κλαρίνο και ο Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί. Μία πολύ καλή ορχήστρα που ξεσήκωσε τον κόσμο, που διασκέδασε και χόρεψε με την ψυχή του μέχρι πρωίας.


Εξαιρετική και πολύ προσεγμένη ήταν και η παρουσία του Χορευτικού Συλλόγου Νέων Κοσμά, με παιδιά κάθε ηλικίας να πρωταγωνιστούν σε πρωτότυπες και δύσκολες χορογραφίες, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότητημα όλων των παρευρισκομένων.


Ένα ξεχωριστό πανηγύρι το φετινό, από τα καλύτερα που έχουν γίνει στον Κοσμά, ανεβάζει τον πήχη και αποτελεί παρακαταθήκη για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.
  

INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia