ΓΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ


Το παρακάτω απόσπασμα είναι από μία Ταινία του 1995, με τίτλο "Ο Χαμένος Θησαυρός του Χουρσίτ Πασά". Το σπάνιο αυτό φιλμ του Σταύρου Τσιώλη είναι ένα μοναδικό Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο προ εικοσαετίας (1995), με ενδιαφέρουσα μουσική επένδυση.
Υπόθεση:
Στις 29-1-93, δραπέτευσαν από τις φυλακές Αθηνών 80 κατάδικοι... Δηλαδή, ένας δραπέτευσε, κάποιος Βασίλης, για την αγαπημένη του στην Αμαλιάδα, αλλά στη βιασύνη του ξέχασε την πόρτα της φυλακής ανοιχτή και σιγά-σιγά βγήκαν και άλλοι 79. Η ταινία παρακολουθεί τους 11 που κατεβαίνουν στην Πελοπόννησο... Μαζί τους κι ένας γέρος μουσικός που έχει χάρτη αγορασμένο από Έλληνα στην Αμερική, αντί 2500 δολαρίων, με το χαμένο θησαυρό του Στρατηγού Χουρσίτ Πασά.
Πρωταγωνιστούν οι Αργύρης Μπακιρτζής, Τάκης Μόσχος, Μιχάλης Γιαννάτος, Χάρης Μιχαλογιαννάκης, Μάκης Κοντιζάς, Άννα Τσουκαλά, Μήτσος Καραμήτζος, Λίνα Κοσσυφίδου κ.α.

Γυρίσματα της ταινίας έγιναν και στον Κοσμά, και συγκεκριμένα ο φακός του σκηνοθέτη εστιάζει τον γάμο του Αλέξανδρου και της Χρυσούλας, με κουμπάρο τον πρωταγωνιστή της ταινίας Αργύρη Μπακιρτζή.INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia