ΣΤΟΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΑ Ο 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ

Πανοραμικά πλάνα από Drone (Studio Xiotis)
Σε ένα μαγευτικό τοπίο με επίκεντρο ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου, θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου ο 2ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα.

Τα τρία δρομικά αγωνίσματα θα εκκινήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου (12/5/2018) από την κεντρική Πλατεία του Κοσμά σε υψόμετρο 1.150μ., και κάτω από τα περίφημα και αγέρωχα πλατάνια!Κατηγορίες Αγώνων
1.) Ορεινός Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα, 29 χλμ.
2.) Αγώνας Δρόμου 6χλμ. «Ο Δρόμος του Μαγγουριά»
3.) Παιδικός Αγώνας 1000μ. «Παιδικός Γύρος Κοσμά»

Η απόσταση του κύριου αγώνα είναι 29 χλμ., εκ των οποίων τα 27 χλμ. διεξάγονται σε ήπιους χωματόδρομους – αγροτόδρομους, και τα 2 χλμ. σε άσφαλτο. Η διαδρομή που θα κάνουν οι δρομείς αποτελεί έναν πλήρη κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, και κάτω από τον Κοσμά, διασχίζοντας υπέροχα ελατοδάση και έναν από τους μεγαλύτερους καστανεώνες στην Ελλάδα. Οι δρομείς θα περάσουν επίσης μέσα από τα σχεδόν ερειπωμένα χωριά των Φυλάτικων, της Βλυσιδιάς και το Κοσμίτικο Πηγάδι. (από 18 ετών και πάνω)

Ο παράλληλος αγώνας των 6 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Κωσταντή Κουτσοθεοδωρή (Μαγγουριάς), τον άνθρωπο που φύτεψε το 1883 στην Πλατεία, τα 8 επιβλητικά αιωνόβια πλατάνια, τα οποία αποτελούν και το σήμα κατατεθέν του χωριού και το έχουν ανακηρύξει ως ένα από τα 10 ωραιότερα χωριά της Ελλάδας. Η διαδορμή είναι κυκλική σε ασφάλτινο τερέν, μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία του Κοσμά. (από 13 ετών και πάνω)

Για όσα παιδιά δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους θα υπάρχει παιδικός αγώνας του 1 χλμ. στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού.Παροχές Αγώνων
Όλοι οι αγώνες είναι δωρεάν αλλά με υψηλού επιπέδου παροχές. Μεταξύ άλλων θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπάκι (στα 29 & 6 χλμ.), πλήρης ιατρική κάλυψη με γιατρούς και διασώστες, φύλαξη πραγμάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και δυνατότητα δωρεάν διαμονής στο σχολείο του χωριού με ατομικό εξοπλισμό ύπνου.

Οι διαδρομές είναι πλήρως σηματοδοτημένες ενώ θα υπάρχουν προπορευόμενα οχήματα μπροστά από τον 1ο δρομέα, και στους δύο μεγάλους αγώνες.

H γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επάνω στην κεντρική πλατεία του Κοσμά, από τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου 12 Μαΐου και μέχρι τις 09:45.

Εγγραφές
Για να γραφτείτε στους αγώνες των 29 χλμ. και 6 χλμ. ακολουθείστε τον εξής σύνδεσμο:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=c514ea0ffcb6feea3de186ed4ad5406d

Μέχρι και την Πέμπτη 10/5. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες.

Από την εκκίνηση του 1ου Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα

Διοργάνωση και Χορηγοί
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Τοπική Κοινότητα Κοσμά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την ευγενική συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, της μοτοπαρέας Λεωνιδίου και του Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα.

Το νερό «ΑΥΡΑ» και οι χυμοί «ΑΜΙΤΑ» θα δροσίσουν τους δρομείς του αγώνα, ενώ η LANES HEALTH και ο Σύνδεσμος Κοσμιτών Αθήνας θα προσφέρουν είδη ένδυσης σε εθελοντές και αθλητές.

Σημαντικές και οι χορηγίες από τους Ιωάννη Νικία (τυποποίηση ελιών), Ιωάννη και Παναγιώτη Κουτσοθεοδωρή - Μαγγουριά (χωματουργικές εργασίες), τον Παναγιώτη Κουτσοβασίλη (Σούπερ Μάρκετ Βρονταμά), τις επιχειρήσεις του Κοσμά και το Studio Xiotis για την παροχή εξαιρετικών πλάνων από τον 1ο αγώνα.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia