ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ!


Ο ΟΤΕ έφερε VDSL στο χωριό - Αναβαθμίζεται σημαντικά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.


Ευχάριστα νέα για τον Κοσμά καθώς ολοκληρώθηκε επιτέλους από τον ΟΤΕ το έργο Rural Broadband με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στην περιοχή και ήδη 20 απομακρυσμένοι οικισμοί του Δήμου Νότιας Κυνουρίας μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε Γρήγορο Internet και μάλιστα με ταχύτητες VDSL (!!!) έως 50Mbps.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων μπορούν να απευθύνονται στους αντίστοιχους παρόχους υπηρεσιών λιανικής, όπως παραδείγματος χάριν τα καταστήματα «Γερμανός» που ως γνωστόν συνεργάζονται με την Cosmote ή σε οποιοδήποτε κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ. Για όσους οικιακούς καταναλωτές έρχονται στο χωριό κυρίως τους θερινούς μήνες υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα που χρεώνει μόνο για χρήση σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Οι 20 οικισμοί της Νότιας Κυνουρίας που έχουν πλέον πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL είναι οι εξής:
- Κοσμάς
- Πλατανάκι
- Άγιος Βασίλειος
- Παλαιοχώρι
- Βασκίνα
- Μάριον
- Κουνουπιά
- Βλησιδιά
- Πελετά
- Πηγάδων
- Αμυγδαλέα
- Τσιτάλια
- Σαμπατική
- Λιβάδιον
- Λιβάδι
- Πέρα Μέλανα
- Πέτρα
- Μονή Παναγίας Καρυάς
- Άγιος Χριστόφορος
- Κρυονέρι


Σε ότι αφορά το έργο να σημειωθεί πως ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε πριν από 2 χρόνια, στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ Rural Broadband - Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.) που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών ΟΤΕ RURAL North και ΟΤΕ RURAL South, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.

Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, και ειδικά στον Κοσμά στην σημαντική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής.

Να σημειωθεί πως η ενεργοποίηση των οπτικών ινών για τεχνικούς λόγους δεν είχε προγραμματιστεί σε αυτή τη φάση, αλλά κατόπιν ενεργειών του προέδρου του χωριού Παναγιώτη Σταθούση και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, ο ΟΤΕ επίσπευσε χρονικά την διαδικασία προλαβαίνοντας την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia