Πως μπορεί να αναπτυχθεί ο χειμερινός τουρισμός στον Κοσμά;

Οι φοιτητές του ΠαΠελ δείχνουν τον δρόμο...

Η ανάπτυξη του τουρισμού τους χειμερινούς μήνες απασχόλησε τους φοιτητές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οι οποίοι κληθηκαν να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό με θέμα "Χειμερινός Τουρισμός στο Νομό Αρκαδίας", προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις και εκφράζοντας καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, μέσα από τις εργασίες που εκπόνησαν και που παρουσιάστηκαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο Σχολής Επιστημών Οικονομίας, Διοίκησης & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Παράλληλα με τις εργασίες των φοιτητών, παρουσιάστηκε η εφαρμογή για android κινητά, i-pad και υπολογιστές η οποία προβάλλει επιχειρήσεις της Αρκαδίας που προσφέρουν εκπτώσεις αλλά και προνόμια στους φοιτητές καθώς και τα αποτελέσματα μελέτης από την Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων» από τον καθ. Ζαχαρία Δερμάτη  και την επιστημονική συνεργάτη Καθ. Βίκη Σκίντζη αντίστοιχα.

Τα κεφαλοχώρια, ο πολιτισμός, τα τοπικά προϊόντα, οι φυσικές ομορφιές του νομού αποτελούν κορυφαίο πόλο έλξης για τους τουρίστες, αν και ανεκμετάλλευτα μέχρι στιγμής. 
Εκεί εστίασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας που μίλησε για την κακή ανάπτυξη, «Δεν κοιτάξαμε την ανάπτυξη αλλά πως θα δανειστούμε για να επιβιώσουμε, δεν κοιτάξαμε πως θα κάνουμε εξαγωγές από τις τεράστιες τότε παραγωγές σε φρούτα, γάλα, λάδι, κρέας κ.α αλλά πως θα εισάγουμε για να μην δουλέψουμε, για να μην δημιουργήσουμε».

Για τις άριστες σχέσεις και την άψογη συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έκαναν λόγο οι διοργανωτές της εκδήλωσης οι Πρόεδροι κ.κ. Ιωάννης Μπουντρούκας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Δημήτριος Θωμάκος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην διάρκεια των χαιρετισμών τους.
Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στις ελάχιστες δυνατότητες που έχει πλέον κάποιος για να απορροφηθεί στον Δημόσιο τομέα γι’αυτό και πρέπει να επενδύουμε καθημερινά όλοι στην επιχειρηματικότητα, σημειώνοντας πως οι πόρτες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα είναι πάντα ανοιχτές για τους φοιτητές.
«Η Αρκαδία είναι μια περιοχή ανώριμη ακόμα τουριστικά, αλλά αυτή είναι και η ευκαιρία μας για να αναπτύξουμε μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο να στηρίζεται στον τουρισμό ήπιας ανάπτυξης και στον αγροτουριστικό τομέα» τόνισε στην διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των εργασιών των ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και η απονομή των βραβείων.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΒΡΑΒΕΙΑ
1ο  ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:
  • ΖΑΪΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  • ΜΠΑΛΑΓΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
  • ΤΡΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

2ο ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:
  • ΣΤΙΒΑΧΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
  • ΒΑΡΕΛΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΡΑΒΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ο Κοσμάς έχει όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν ελκυστικό χειμερινό προορισμό, μιας και η ομορφιά του χωριού είναι απαράμιλλη τον χειμώνα, και οι υποδομές δεν λείπουν από το χωριό. 


Ευκαιρία λοιπόν οι τοπικοί φορείς και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην λεγόμενη τουριστική βιομηχανία πάρουν ιδέες από τις αξιόλογες εργασίες των παιδιών (τις οποίες μπορούν να αναζητήσουν ΕΔΩ) και να συσκεφθούν ώστε να συζητήσουν τις προϋποθέσεις προσέλκυσης επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες, καταρτίζοντας από κοινού ένα πλάνο προώθησης και δραστηριοτήτων γι' αυτό τον σκοπό.

Ας μην αφήσουμε και τον φετινό χειμώνα να πάει χαμένος...

INSTAGRAM FEED

@kosmasarcadia